Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata "Kusonje 1991-1993" bjelovarsko-bilogorske županije osnovana je 28.08.1995. godine na prijedlog i inicijativu obitelji Posarić.

  Udruga se bavi promicanjem vrijednosti Domovinskog rata,te očuvanjem spomena na sve poginule hrvatske branitelje,te se kroz aktivnosti svih svojih članova zalaže za ostvarenje svih zakonskih prava i moralnih obveza koje proizilaze iz statuta udruge,a u skladu sa Zakonom o udrugama.

  Naša udruga je apolitična i vanstranačka organizacija kojoj se glavna zadaća bazira na izgradnji kapelice Male Gospe u Kusonjama,obilježavanju i izgradnji spomenika palim bjelovarskim vitezovima u Brusniku,mjestu prve masovne grobnice u Hrvatskoj.

  Aktivnosti udruge su zastupljene na teritoriju cijele Republike Hrvatske,kao i na području Njemačke (Bavarska) i Švicarske.

  Povezani smo,djelimo iskustva i usko surađujemo sa Koordinacijom udruga proizašlih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika,Gradom Bjelovarom,Gradom Pakracom,Bjelovarsko-bilogorskom županijom,braniteljima iz Ivanić Grada,Udrugom branitelja i udovica "Podravke" Koprivnica,Bedemom ljubavi 1991. Zagreb,100%-tnim invalidima Domovinskog rata,te se svake godine okupljamo u Domu Hrvatske vojske u Zagrebu.

  Kvalitetnu suradnju smo ostvarili i sa MUP-om RH,Hrvatskom vojskom,Ministarstvom obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti RH,Ženama iz Srebrenice-BiH i Ženama iz Argentine.

  Udruga je u trenutku osnutka brojala 118 članova,a sada je u udruzi je 93 člana,od kojih je 37 super aktivnih.

  Na žalost,dvadeset petoro članova je preminulo od dana osnutka naše udruge.

Članovi predsjedništva

Zorica Posarić 

Zdenko Posarić

Karlo Varjačić

Predsjednica 

Dopredsjednik

Tajnik

Izvršni odbor 

Ivan Dukić

GoranGrubeša

Mihael Benkus

Ante Palić

Dinko Tandara

Dubravko Pavlović

Stjepan Budinski

Mirjana Jerčić

Ivanka Grubeša

Ivka Srpak 

Predsjednik

Član

Član

Član

Član

Član

Član

Član

Član

Član

 Nadzorni odbor

 Mirjana Tandara

Kata Krivačić

Ivanka Benkus

 Predsjednica

Član

Član

Potpisnici 

 Karlo Varjačić

Zdenko Posarić

Tajnik

Dopredsjednik 

Make a Free Website with Yola.